Anglie v T-Ankeru!
Anglie v T-Ankeru!

 

Třetí zahraniční týden je o skvělém pivě z Anglie a tolik oblíbeném jídle, zejména pokud máme na mysli fish and chips! Připravili jsme si pro Vás 3 piva ze Spojeného království, můžete u nás tedy ochutnat co pijí v Anglii, Irsku a také ve Skotsku.


1.Brew Dog, Dead Pony Club 3,8% Skotsko, APA 0,3l 76 Kč
2. Porterhouse Oyster stout 5,2% Irsko 0,3l 79 Kč
3. Fullers, Wild River 4,5% Anglie, APA 0,3l 72 Kč


British menu

Beef Sandwich
(100g Tenké plátky hovězí roštěné, ochucená majonéza,

čerstvý salát a farmářské hranolky) 145 Kč

Sheperds Pie
(150g jehněčí kotleta zapečená bramborovou krustou,

podávaná na grilované zelenině) 219 Kč

Fish and chips
(150g Smažená treska v pivním těstíčku, hranolky, ocet a zeleninová majonéza) 149 Kč

Trifle
(Malinovo smetanový krém prokládaný piškoty s kapkou alkoholu) 79 Kč

 

Těšíme se na Vás!

 

Německo v T-Ankeru!
Německo v T-Ankeru!

 

Belgický týden máme úspěšně za sebou, ale všichni víme, že nejvíce se stejně těšíte na ten německý, protože německá piva - hmm, to je dokonalost sama. Na čep jsme si dovezli pivo u pivovarů Mahr's Brau, Schlenkerla a Bayreuther. Quarteto doplní dokonalá pšenice od Maisel, která patří mezi naše stálá piva už nějaký ten rok.

Ale pojďme si ještě říct, co speciálně pan majitel pro vás přivezl :) Od Schlenkerly bude naražený Märzen: typické nakuřované pivo, uvařené v Bamberku a nikde jinde, protože tohle umí jen tam. Doporučuje pivu dát šanci, protože ne každému sedí u piva chuť po uzeném a věřte, že to bude první, co vás napadne, až se napijete. Pro gurmány, kteří si pivo oblíbí jsme ho dovezli i v lahvích, bude tedy možné si pivo vzít i s sebou. Od Mahr's Brau Kellerbier čili "kultbier" naprostá klasika, nefiltrované výrazně sladové pivo a z Bayreutheru Zwick'l, další nefiltrovanou klasiku obsahel alkoholu 5,3% 

 

Začínáme od pondělí 30.1.2017 vždy od 15:00 a akce trvá celý týden až do neděle. Nenechte si ujít a pivo spárujte s německou kuchyní, o kterou se postará náš šéfkuchař :)

 

Těšíme se na Vás!

 

T-Anker v novém
T-Anker v novém

 

Přijďte se podívat a uřít si atmosféru a pohodu u piva adobrého jídla v novém kabátě. Vylepšili jsme pro Vás vnitřní prostor restaurace, která je teď mnohem útulnější a rodinnější. Právě běží týden belgických speciálu a belgické kuchyně, máte tak jedinečnou možnost vyzkoušet silné speciály belgických mistrů sládků a spárovat se zdejší kuchyní.

 

 

Rekonstrukce
Rekonstrukce

 

Vážení přátelé,

z důvodu vylepšení designu restaurace, tedy menší rekonstrukce vnitřních prostor, budeme mít ve dnech 15. - 16.1. 2017 ZAVŘENO. Těšíme se na Vás opět od úterý a s napětím budeme očekávat, jak se vám změna líbí.
Pro představu vám zde ukážeme, jak by to mohlo vypadat.
P.S. Fotka je černobíla proto, abychom realizaci neodkryli hned, ale abyste se mohli také na něco těšit až přijdete! 

 

 

Letem, pivním světem 2. ročník
Letem, pivním světem 2. ročník

 

Po úspěšném prvním ročníku průvodce pivním světem, kdy jste mohli ochutnat různé speciály evropských sousedů, jsme pro vás připravili další ročník a i tentokrát se můžete těšit na různé styly piva, spodně i svrchně kvašené a speciálními chmely chmelené. K pivům Vám nabídneme také kuchyni domovské země, abyste si mohli vyzkoušet pivní párování, nový trend v Česku i ve světě.

 

Program:
17.1. - 22.1.2017 Belgie
30.1. - 5.2.2017 Německo
13.2. - 19.2.2017 Anglie
27.2. - 5.3.2017 Amerika
13.3. - 19.3.2017 Česko
 
Máte se na co těšit! :)
 

Silvestr 31.12. 2016
Silvestr 31.12. 2016

 

Závratnou rychlostí se nám blíží konec roku 2016 a s ním spojená oslava, která jako každoročně bude nezapomenutelným zážitkem. Víte, že datum 31. prosince letos připadá na víkend, je tedy velmi pravděpodobné, že oslavenců bude přinejmenším jednou tolik, co běžně!

Připravíme pro vás a vaše přátelé příjemný večer v naší restauraci se skvělým jídlem a pitím. Víte, že kombinovat u nás můžete jídlo hlavně s pivními speciály, o které nebude nouze. O atmosféru se postará náš personál a k dokonalosti vás dovede výhled z naší tarasy na Staré město.

 

Silvestrovské menu

 

Předkrm

Terina z kachních jater s cibulovou marmeládou, lesním ovocem a chlebovými chipsy

Hovězí Carpaccio ze svíčkové s plátky parmazánu, bazalkovým olejem a bagetkou

 

Polévka

Vývar z hovězích žeber s nudlemi, zeleninou a masem

 

Hlavní chod

Vepřová kotleta s kostí, marinovaná v rozmarýnovém oleji, podávaná se zeleninovým salátem

Grilovaný hovězí Rump steak s bramborami Grenaille, zelenonou na másle a pepřovou omáčkou

Kuřecí prso s pečenou zeleninou, rukolou a sušenými tomaty, se šafránovou omáčkou

Kozí sýr s ořechovou krustou, salátem s červenou řepou a pečenou dýní

 

Dezert

Fondant z belgické čokolády s kokosovým sorbetem a malinovou omáčkou

 

 

Počet  míst je omezen, neváhejte a rezervujte!  Tešíme se na vás!

 

Vánoce
Vánoce

 

Vážení přátelé všeho dobrého!

Blíží se nám nejkrásnější čas v roce, tedy Vánoce. Znáte ale historii oslav vánoc? Pojďme si osvětlit paměť a připomenout si, proč vlastně Vánoce slavíme a co pro nás znamenají.

"Vánoce jsou oslavou narození Ježíše Krista a každý rok si připomínáme vlastně jeho narozeniny. V dějinách lidstva to byla tak zásadní událost, že od Kristova narození počítáme náš letopočet. Vánoce začínají 25. prosince a končí 11. ledna na Křest Páně.

Slavení vánočních svátků je spojeno s mnoha tradicemi a zvyky. Ty navazují na předkřesťanské svátky zimního slunovratu. Oslavě narození předchází čtyřtýdenní období očekávání a půstu zvaným advent. Poslední den adventu (24. prosince) se nazývá Štědrý den.


Na štědrý den se tradičně strojí vánoční stromek a lidé usedají k tradiční štědrovečerní večeři. Večeře ještě spadá do období adventu, proto jídla předkládaná jsou postního charakteru. Rybí polévka, smažený kapr a bramborový salát (jídlo z ryb proto, že to bylo jídlo chudých a apoštolů). Po večeři se nadělují dárky.

Den vrcholí nocí narození Páně, kdy se při půlnoční bohoslužbě předčítá evangelijní oddíl z Bible o narození Ježíše a zpívají se koledy o narození Božího syna. Nejznámější koledou u nás je Narodil se Kristus Pán, jejíž text pochází z roku 1505 a dodnes je nezměněn. Tato koleda je tak zvaný hymnus a vždy se při ní stojí"

Přejeme Vám všem nejkrásnější Vánoce s rodinou, přáteli a blízkými. Zapomeňte na chvíli na vše špatné, nemyslete na to zlo, které kolem vás vidíte a užijte si svátky v poklidu a harmonii. Budeme se na Vás těšit na sv. Štěpána a ten z Vás, kdo řekne heslo "A koleda nebude?" od nás dostane dáreček :)

 

Krásné Vánoce Vám přeje celý tým T-Anker!

 

Otevírací doba během svátků
Otevírací doba během svátků

 

Vánoční čas si v T-Ankeru můžete užívat v plném proudu. Těšit se ná vás budeme u vánoční večeře od 20.12. - 23.12.2016, na Silvetra 31.12.2016 nebo v příštím roce hned 1.1.2017 u tradičního novoročního oběda. Zavřeno budeme mít jen 24.12. - 25.12.2016.

 

 

Přejeme Vám nejkrásnější Vánoce v kruhu svých blízkých a milovaných!

 

Apres stan na terase je znovu postaven!
Apres stan na terase je znovu postaven!

 

Připravili jsme pro vás největší novinku této zimy! Naprosto originální stavba přímo na terase je spojena koridorem s restaurací a v prostoru stanu stojí designový krb s ohněm, který dodá stanu tu pravou atmosféru. S výhledem na okolní stavby se u nás budete cítit jako v létě už jen proto, že ve stanu panuje příjemná teplota, takže mimo drink si zde můžete dát klidně oběd nebo večeři.

 

Kapacita stanu je 40 osob je tak dokonalý k pořádáni vánočního večírku, oslav narozenin nebo jiných párty. Na čepu máme 12 druhů piva z toho 3 belgické speciály, k dokonalosti vašeho  večera si už můžete dát neco dobrého k jídlu z našeho nového jídelního lístku. Prohlédněte si galerii, neváhejte a rezervujte.

 

SOUTĚŽ!
SOUTĚŽ!

 

Vyhlašujeme soutěž o nejkrásnější předvánoční fotku s tematikou naší restaurace. Přijďte k nám na oběd, večeři nebo pivo, vezměte si ven svařáček, vyfoťte se a sdílejte na instagramu nebo facebooku s hashtagem #vanocevtankeru Do 20.12.2016 22:00 foto s nejvíce lajky získá voucher v hodnotě 1.000,- na vánoční večeři ve dnech 22.-23.12.2016.

 

Těšíme se na vaše krásné a kreativní fotečky!  :)

 

Vánoční čas v oblacích
Vánoční čas v oblacích

 

Blíží se nám čas Vánoc, nejkrásnějších chvil v roce, kdy je rodina spolu, přátelé a kamarádi se setkávají, aby si poblahopřáli štěstí a úspěch do Nového roku. Je to čas, kdy se zapomíná na všechno zlé a věří se v to dobré. 

 

Přijďte si tento pohodový čas užít k nám do oblak, vezměte rodinu nebo přátelé a relaxujte u skvělého jídla, lahodného piva nebo svařáčku.

 

Vánoční večeře:

 

Polévka

Batátový krém s kousky tuňáka a limetkovým olejem

 

Hlavní jídlo

Smažené telecí řízky z kýty s tradičním, vánočním bramborovým salátem

 

Filátko z Candáta s restovanými bramborami a listovým špenátem,                                       s vinnou omáčkou a čerstvou bylinkou

 

Dezert

Vánoční horká čokoláda se šlehaným krémem a oříšky

 

Těší se na vás tým T-Ankeru!

 

Zvěřinové hody 22. - 27.11.2016
Zvěřinové hody 22. - 27.11.2016

 

Nejoblíbenější hody v Česku, víme, že milujete zvěřinu na pekáči a proto jsme pro Vás připravili dobroty, na kterých si určitě pochutnáte. Svou procházklu gastro chutěmi nezapomeňte zakončit u výhledu na Staré Město z naší terasy:)

Nabídku si můžete vychutnat každý den od 15:00


Polévka
Zvěřinový vývar s masovým knedlíčkem, kořenovou zeleninou a nudlemi 55 Kč

Hlavní jídlo
Kančí výpečky na česneku s červeným zelím a špekovým knedlíkem 195 Kč

Zvěřinový guláš (jelen, daněk, divočák) s domácími bramboráčky, zdobený cibulí a čerstvým křenem 205 Kč

Smažené bažantí stehna v bylinkové strouhance se šťouchanými brambory s kapkou smetany a zelným salátkem s červenou řepou 215 Kč

Jelení burger
(čerstvě mleté jelení maso s bylinkou, karamelizovaný červená cibule, sýr Brie, trhaný salát Rosso, slaninová majonéza a farmářské hranolky) 289 Kč

Dezert
Domácí jablečný koláč s vanilkovou omáčkou, ořechy a čokoládou 79 Kč

 

Svatomartinské hody 8. - 13.11.2016
Svatomartinské hody 8. - 13.11.2016

 

Blíží se nám datum, kdy svátek slaví Martin a všichni víme, že mimo sníh nám přinese i příležitost se pořádně nadlábnout. U nás si tak opět můžete pochutnat na skvělém jídle v kombinaci se svatomartinským vínem nebo některým s našich 7 speciálů.

Předkrm
Domácí chléb s domácí paštikou, kyselou okurkou a cibulí

Polévka
Husí kaldoun s nudlemi a zeleninou

Hlavní jídlo
¼ Pečené husy s jablečným zelím a bramborovým knedlíkem

Husí burger (trhané husí maso, zelný salát, kozí sýr s brusinkami , marinované houby, hranolky se slupkou, a T-Anker majonéza) 

Trhané husí maso na salátu (trhané saláty, jablko, vlašské ořechy, rozpečený hermelín a brusinkový Vinaigrette)

Dezert
Jablečno-višňový crumble s kopečkem vanilkové zmrzliny

 

ZAVŘENO
ZAVŘENO

 

Vážení hosté,

z důvodu konání soukromá akce, máme dnes, 1.11.2016 od 15:00, ZAVŘENO. Děkujeme za pochopení a budeme se na Vás těšit hned další den.

Přejeme Vám krásný den!

 

Letní sezóna končí, ale další začíná
Letní sezóna končí, ale další začíná

 

Máme za sebou úspěšnou letní sezónu. Úspěšnou jen díky Vám, hostům, příznivcům dobrého piva a jídla, skvělé atmosféry, a Vaší toleranci, protože si jsme vědomi našich chyb. Děkujeme!!!

 

 

Proč si myslíme, mimo jiné, že byla úspěšná? Mrkněte:

 

1. místo:

http://blog.businesstripfriend.com/article/the-13-best-rooftop-restaurants-in-prague

5. místo

https://foursquare.com/top-places/prague/best-places-rooftop

15. místo (85 bodů)

http://www.ratebeer.com/places/city/prague/0/56/

 

Před sebou máme inovativní sezónu podzim/zima, která přinese nový facelift naší restauraci, tedy nečekejte žádné obrovské změny, na design vnitřních prostor restaurace jsme patřičně hrdí, ale jsme si vědomi ponurosti a proto učiníme pár změn, které určitě oceníte.

Rozhodli jsme se také opět postavit Apres Ski párty stan, je to bezvadná možnost jak si užít atmosféry večerní Prahy a přitom u toho nezmrznout, protože tentokrát Vám k tomu nabídneme příjemné posezení u krbu s pravým ohněm.

Vizualizace zveřejníme v příštím týdnu. Máte se určitě na co těšit!

 

Právě chystáme:

25. - 30.10.12016 Dýňové hody

8. - 13.112016 Svatimartinská husa

22. - 27.12.2016 Zvěřinové hody

20. - 23.12.2016 Vánoční večeře

31.12.2016 Silvestrovský večer

 

 

Právě na čepu!
Právě na čepu!

 

Nejčerstvější z nejčerstvějších, to je světlý ležák ze zeleného chmele, který uvařil skvělý pivovar: Albrecht, Zámecký pivovar Frýdlant, pod vedeném sládka Pavla Palouše a u nás je právě teď na čepu. Rozhodně si nenechte ujít možnost vyzkoušet, jak že to má chutnat ten pravý český ležák. Albrecht je možná poslední z pivovarů, kde se tímto způsobem vaří pivo, a jak?

 

O tom jak je těžké a složité se do něčeho takového pustit si můžete přečíst zde:

http://www.pivovar-frydlant.com/prvni-varka-piva-albrecht-z-cerstveho-chmele-ktery-jsme-si-sami-nacesali-v-zatci/

 

Práce snů - Pivní sommeliér
Práce snů - Pivní sommeliér

 

Pivní revoluce v současnosti probíhá na celém světě. Každým dnem se objevují nové řemeslné pivovary, které vaří nespočet druhů piv. Dokonce i velké pivovary začínají na tento trend reagovat a svoji stálou nabídku obohacují o různé speciály (u nás např. Plzeňský pivovar a jejich Volba sládků). Jak se má ale člověk v této záplavě nových piv orientovat? Existuje sice odborná literatura, ale ta je v mnoha případech zastaralá a pro většinu lidí nesrozumitelná. A tak se v mnoha případech zákazník v restauraci či hospodě nedozví ty správné informace. A co hůře, může dostat pivo špatně ošetřené a naservírované.

Na tuto situace reaguje společnost Český pivní institut vytvořením kurzů pro vzdělávání odborné i laické veřejnost. “Naším záměrem je pozvednutí pivní kultury v České republice,” říká jednatel společnosti. “Od září mohou zájemci navštěvovat kurzy, kde se dozví vše o pivních stylech, degustaci piva, párování piva s jídlem a mnoho dalších věcí. Základní kurzy jsou jedno a dvou denní. Vrcholem pak je rekvalifikační kurz Pivní sommelier,” dodává. Pracovní profese Pivní sommelier, se tak zařadí do národní soustavy pracovních kvalifikací a pivní sommelieři se stanou běžnou součástí našeho života tak, jak je tomu i jinde ve světě. Podobné kurzy probíhají např. v Belgii, Německu, Polsku, USA a třeba i v Brazílii. Pivní sommelier má v restauraci na starosti nákup a péči o pivo, doporučuje hostům vhodná piva k párování k jídlu a provádí řízené pivní degustace.

 

Více informací o kurzech naleznete na stránkách Českého pivního institutu, www.czeers.cz

 

Hledáme nové členy týmu
Hledáme nové členy týmu

 

Hledáme brigádníky na pozici servírka/číšník.

Nabízíme:

  • motivující platové ohodnocení
  • bonusy
  • sezónní práci
  • nástup IHNED

Vhodné pro studenty i maminky  na RČ.

 

Sezóna začala!
Sezóna začala!

 

Se stoupající venkovní teplotamou se nám začíná provoz přesouvat do prostor venkovní terasy a jako každý rok sezóna udeří nečekaně a bez naplánování. Nevadí, vpluli jsme do léta trochu chaoticky, ale vy, hosté, kteří k nám pravidelně chodíte, víte, že se situace ustálí a uděláme pro Vás, co můžeme.

I letos se tak můžete těšit na speciality z grilu, nový jídelní lístek nebo pivní akce všeho druhu. Přichystané pro Vás máme i nové pivní koktejly a jako vždy celou škálu nových pivovarů, které se nám protočí na čepu a to i těch zahraničních. Slovensko či Polsko jsou bezvadnými zástupci svého umu a my Vám je dáme vyzkoušet co nevidět.

 

Přejeme Vám krásné léto plné slunce!

 

Český týden specialit
Český týden specialit

 

 Poslední tématický týden v T-Ankeru právě začal! Přijďte ochutnat speciality typické pro Česko, jako je česneková polévka, kachnička na houbovém krupotu nebo lívance. A samozřejmě je naprosto nemyslitelné si k tomuto jídlu nedat správně vychlazené pivko. Přichystali jsme pro Vás 9 druhů piva, ochutnat můžete svrchně kvašené piva, ale i spodně kvašené speciály od Matušky, Lucky Bastarda, Kocoura a dalších.

 

Každý den od 29.3. - 3.4.2016 se na Vás tešíme u českého piva v T-Ankeru :)

 


Applestore
Google Android
Rezervovat On-line rezervace Restu.cz
Recenze a hodnocení Hele.cz