Sezóna začala!
Sezóna začala!

 

Se stoupající venkovní teplotamou se nám začíná provoz přesouvat do prostor venkovní terasy a jako každý rok sezóna udeří nečekaně a bez naplánování. Nevadí, vpluli jsme do léta trochu chaoticky, ale vy, hosté, kteří k nám pravidelně chodíte, víte, že se situace ustálí a uděláme pro Vás, co můžeme.

I letos se tak můžete těšit na speciality z grilu, nový jídelní lístek nebo pivní akce všeho druhu. Přichystané pro Vás máme i nové pivní koktejly a jako vždy celou škálu nových pivovarů, které se nám protočí na čepu a to i těch zahraničních. Slovensko či Polsko jsou bezvadnými zástupci svého umu a my Vám je dáme vyzkoušet co nevidět.

 

Přejeme Vám krásné léto plné slunce!

 

Český týden specialit
Český týden specialit

 

 Poslední tématický týden v T-Ankeru právě začal! Přijďte ochutnat speciality typické pro Česko, jako je česneková polévka, kachnička na houbovém krupotu nebo lívance. A samozřejmě je naprosto nemyslitelné si k tomuto jídlu nedat správně vychlazené pivko. Přichystali jsme pro Vás 9 druhů piva, ochutnat můžete svrchně kvašené piva, ale i spodně kvašené speciály od Matušky, Lucky Bastarda, Kocoura a dalších.

 

Každý den od 29.3. - 3.4.2016 se na Vás tešíme u českého piva v T-Ankeru :)

 

Velikonoce
Velikonoce

 

Velikonoční svátky patří k oblíbeným tradicím Česka. Pravda je, že co do bujarých oslav, tak Morava v tomto rozhodně vede, nicméně i v Praze najdete místa, kde si můžete užít klid a pohodu v duchu velikonočních svátků. Jedním z míst je naše restaurace, máme pro Vás připravené bohaté velikonoční menu. Spárovat jej můžete už jen se skvěle vychlazeným pivkem a dobrou náladou :)

 

Na hody přijďte od pátku 25.3. - 28.3. 2016 po celý den.

 

Tešíme se na vás!

 

Hledáme nové členy týmu
Hledáme nové členy týmu

 

Vážení přátelé,

do našeho týmu hledáme nové parťáky na pozice číšník/servírka, barman/ka nebo kuchař/gril. Jestli jste pracanti jaksepatří, zvládáte stres a vysoké pracovní napětí a jste týmový hráč, hledáme právě Vás ;) Pro bližší info pište na zitnikova@t-anker.cz nebo volejte +420/723472594

Těšíme se na osobní setkání.

 

Double burger v T-Ankeru!
Double burger v T-Ankeru!

 

Dnes na večeři speciální nabídka! XXL burger s kuřecím a hovězím masem, v kombinaci s našim tanker ležákem nemůžete být spokojenější :)

Těšíme se na Vás!

 

 

Belgický týden
Belgický týden

 

Belgický týden je v plném proudu! Nejzajímavější belgické speciály jsou právě na čepu. Od vašeho oblíbeného Kasteel Rouge až po "neoblíbený" Gueuze :) Nicméně, jak správní pivaři vědí, tak k chutím piva se musíte jednoduše propít. Proto neváhejte a vyzkoušejte i to, čemu nevěříte nebo jste četli, že je divné nebo nepitelné, protože třeba je to to pravé pro vaše chuťové pohárky! 100 lidí 100 chutí, tak buďte kreativní a zkoušejte, pijte a degustujte. Společně s pivními speciály je pro Vás připraveno také speciální, belgické menu. 

 

Mneu:

Chicon Au Gratin / Gegratineerde witloof

Gratinovaná čekanka s vepřovou šunkou, podávaná s bramborovými chipsy) 89 Kč

 

Carbonade Flamande

(150g Dušené hovězí maso s cibulí a pivem, podávané s hranolky) 155 Kč

 

Mušle

(300g Čerstvé slávky na zelenině a pivu se smaženými hranolky a majonézou) 145 Kč

 

Belgický Čokoládový Dort

(55% Belgická čokoláda s višněmi a smetanou) 69 Kč

 

Pivo:

 

1. Van Honsebrouck, Kasteel Rouge 8% lambic 0,3 l 73 Kč

2. Het Anker, Gouden Carolus Classic  8,5% Belgium strong Ale 0,3 l 76 Kč

3. St. Louis, Gueuze Fond Tradition 5% gueuze 0,2 l 48 Kč

4. Gulden Draak 9000 Quadrupel 10,5% Abt/Quadrupel 0,2 l 53,- 

 

Degustační set 4x 0,1 l 104 Kč

 

 

 

Britská hostina právě začala!
Britská hostina právě začala!

 

Vezměte přátelé a příjďte na hostinu v podání britské kuchyně do T-Ankeru! Tešit se můžete nejen na tradiční pokrmy, ale hlavně na pivní speciality v čele s jedním z nejúspěšnějších pivovarů v Evropě, skotský BrewDog. 

 

Těšíme se na Vás! 

 

Letem světem v Anglii!
Letem světem v Anglii!

 

Blíží se další gastro týden v T-Ankeru a Letem světem bude v Anglii. Spojené království je rozsáhlé území, kde najdete nepřeberné množství chutí. Nicméně ta tradiční Anglie je o Fish & chips a svrchně kvašených pivech, tedy ejlech. Ti z Vás, kdo doteď ještě nevyzkoušel jiný styl piva než ležák o hodně přichází, ale u nás to vše můžete napravit. Těšíme se na Vás!

 

Přijďte v týdnu od 29.3. - 6.3. 2016 a vychutnejte si anglickou gastronimii s pivními speciály:

 

Beef Sandwich (tenké plátky hovězího masa, ochucená majonéza, čerstvý salát a sýr Cheddar, bramborové chipsy) 129 Kč

Cottage Pie (koláč s masovým ragú a bramborem) 125 Kč

Fish and chips (150g Smažená treska v pivním těstíčku, mačkaný hrášek, hranolky a zeleninová majonéza) 165 Kč

English Tea Scones (2ks Čajové koláčky s krémem a domácím džemem) 55k Kč

 

Pivo:

 

1. Brew Dog, Punk IPA 5,6 % 0,3 l 68 Kč

2. Fuller's, London Porter 5,4% 0,3 l 46 Kč

3. Meantime, IPA 6,9% 0,3 l 54,-

 

Degustační set 3x 1 dcl 60 Kč

 

 

Holandské speciály právě na čepu!
Holandské speciály právě na čepu!

 

Holandský týden v T-Ankeru je v plném proudu, nenechte si ujít další pivní speciály ze světa! Na čepu máme oblíbený pivovar De Molen, Kaapse Brouwerij Rotetrdam nebo Brouwerij Emelisse. Bezva piva zase trochu jiných stylů, například můžete vyzkoušet styl Quadrupel, což je: 

 

pivní styl pocházející z Belgie a označuje sílu trapistických a svrchně kvašených Abbey piv. Vzniká svrchním kvašením dvou a více druhů sladů při čtyřnásobném množství. Obsah alkoholu by měl být vyšší než u stylu tripel, ale není to pravidlem. Barva je jantarová až tmavě hnědá. V Belgii byl název Abt propagován pivovarem Westvleteren a Quadrupel zase pivovarem La Trappe. Rozdíl je v tom, že Abt typy jsou tmavší z těch dvou, s více bohatými, hlubokými ovocnými tóny. Quadrupel je světlejší, s charakteristickými broskvovými tóny.  To, čím se podobají, je množství dodaného chmele a oba styly jsou velmi silné a sladové. Také oba dokvašují v lahvích, ale piva stylu Abt mají tendenci být více kvasnicové. Jsou to také velmi silná piva s obsahem alkoholu minimálně 10% ale i více. 

 

Těšíme se na Vás! :)

Speciály z Ameriky mají úspěch
Speciály z Ameriky mají úspěch

 

Jako jedni z mála, možná historicky jediní v ČR, máme na čepu pět amerických speciálů najednou. Týdny cizokrajné gastronomie Vás zaujaly a nás to jen těší. Ameriku určitě nepromarněte, jejich piva jsou slovy nepopsatelné chuti, musíte prostě vyzkoušet :) Jídla jako HotDog nebo Bufallo kuřecí křidélka už jedl snad každý, ale kdy máte možnost je zapíjet originálním americkým pivem? 

Sierra Nevada, Flying Dog, Rogue Alles, Anderson Valley a Coronado Brewing jsou pivovary řazené mezi ty nejlepší v Americe. 

 

Čekáme na Vás :)

 

Americké "ejly"
Americké "ejly"

 

Děkujeme za hojnou návštěvu při německém týdnu pivních a gastronomických specialit v T-Ankeru. Netušili jsme, že by se po nakuřovaných Rauchbier tak rychle zaprášilo! Nicméně jste nás přesvědčili o tom, že rádi poznáváte nové, že Vám pivo chutná a že akce, při kterých se dovíte i něco nového Vás baví. 

Máme připravený další týden skvělých piv, a to amerických. Americké ejly jsou trochu diskutabilním stylem, protože je to vlastně "jen" silněji nachmelený Indian Pale Ale. Nicméně, piva např. ze slunné Kalifornie, to je jedna báseň :) Nechte se překvapit a přijďte na týden americké kuchyně a pivních specialit od 1.2. - 7.2. 2016

Těšíme se na Vás!

 

Německá Rauchbier
Německá Rauchbier

 

Německo je známé pro svou slabost k "nakuřovaným" pivům, ale věděli jste jakou má toto pivo historii nebo jak se vaři? Přečtěte si info a vychutnejte si kus šunky v tekutém stavu! 

 

Schlenkerla Rauchbier

Historie Rauchbier sahá až do 17. Století, stejně jako založení pivovaru v Bambergu. Mladý majitel Matthias Trum chce zachovat tradici a tak suší slad nad bukovým dřevem, stejně jako to dělali sládci před zavedením moderních sušáren. Tento způsob přežívá pouze v Bamberském regionu, kde je, podle místních, nakuřované pivo běžným nápojem, ale i pivem pro zvláštní příležitosti. Mimo region je to víceméně považováno za kuriozitu.

První doušek Aecht Schlenkerla Rauchbier vyvolává myšlenky typu  „Chutná jako uzené“! Někteří se odvrátí, ale jiní jsou zvědaví na další lok. S obsahem pouhých 5,2% alkoholu je to pravděpodobně jedno z nejslabších extrémních piv na světě. Vyhrává ceny v kategoriích v rozsahu od „nejpodivnější pivo světa“  až po „nejlepší kulinářská specialita“.

Se Schlenkerlou očekávejte chuť ohně, popele, rašeliny, kůže, dřeva a zeminy smíchané s karamelem, čokoládou a vůní pečeně.

 

Schlenkerla Urbock je typické nakuřované pivo, uvařené tradičním bamberským způsobem. Do hospod se dodává v dubových sudech, ze kterých se také servíruje, Kde není možné tento způsob aplikovat, tam je dostupné v lahvích. Vyhrálo cenu pro klasické nakuřované pivo pivovaru Schlenkerla. Obsah alc. 5,1 % a á 30 IBU.

 

Letem, pivní světem v T-Ankeru!
Letem, pivní světem v T-Ankeru!

 

Vážení příznivci dobrého piva!

Jak jsme Vám slíbili, máme pro Vás program nabitý tím nejlepším ze světa piva a jídla. A to do slova :)

18.1. 2016 začínáme německým týdnem v T-Ankeru a představíme Vám ty nejlepší piva z Německa, které doplníme německou kuchyní. Uděláme si takový malý Octoberfest v lednu.
Následně budeme pokračovat Amerikou, Holandskem, Anglií, Belgií a zakončíme Českem!

Máte se na co těšit a už teď si zapište do svých nových diářů, kdy se zastavíte v Německu, Americe nebo v Belgii?

Prost!

 

Co Vás (nás) čeká v roce 2016
Co Vás (nás) čeká v roce 2016

 

Vážení přátelé T-Ankeru, piva, jídla a všeho dobrého,

máme za sebou první týden nového roku a věříme, že se vám podařilo nastartovat své cíle s vervou. I u nás jsme si nastavili nová předsevzetí a zvolili cíle, které se budeme snažit splnit. V roce 2016 pro Vás chystáme několik změn a ať už se změny budou týkat designu restaurace, terasy nebo jiných záležitostí, věříme, že je uvítáte.

 

Už teď Vám ale prozradíme, že se můžete těšit na gastronomické a pivní akce, kterými podpoříme české i zahraniční minipivovary a vy tak nahlédnete do krajů, které jste neměli možnost navštívit. Dále pro Vás připravujeme např. nový merchandising a k dostání tak budou trička, mikiny nebo sklo či placky s logem T-Ankeru! Chystáme také věrnostní program pro naše stálé hosty, odměny nebo soutěže!

 

Zkrátka se máte na co těšit. Děkujeme, že jste s námi! 

 

Úspěch, lásku a zdraví Vám v novém roce 2016 přeje tým restaurace T-Anker.

Nahlédněte do galerie a podívejte se a vzpomeňte si, co jste s námi v roce 2015 zažili :)

 

 

Silvestr 2015
Silvestr 2015

 

Nevíte kde se nastartovat tak, abyste si novoroční párty užili ve vší parádě? Začněte večeří u nás v T-Ankeru!

 

Zveme Vás na 5ti chodové menu v příjemné atmosféře naší restaurace v centru Prahy, odkud si pak můžete vyrazit kamkoliv, protože vše je nadosah!

 

Menu:

Předkrm

Kachní játra Foie gras s hruškovým želé a domácí brioškou 235,-

 

Polévka

Krém z Topinamburu s dýňovým nočkem, špízkem z krevet, smetanou a lososovým  kaviárem 79,-

 

Teplý předkrm

Rukolový salát s melounem Cantaloupe, piniemi a smaženým vepřovým kolínkem v sezamové strouhance s redukcí z pivního speciálu 135,-

 

Hlavní jídlo

Jemné plátky vyzrálého hovězího krčního filetu s gratinovaným bramborem a raviolkou ze žluté řepy s kozím sýrem 295,-

 

Dezert

Pošírovaná hruška v červeném víně, obalená v mléčné čokoládě s jablečným lívancem a šlehaným krémem Mascarpone 69,-

 

Cena celého menu 750,-

 

 

Vánoční otevírací doba
Vánoční otevírací doba

 

Vážení přátelé,

děkujeme za přízeň, kterou jste nám v roce 2015 věnovali, a které si velmi vážíme. Přejeme Vám krásné prožité svátků vánočních s vašimi nejbližšími, v pohodě a štěstí. Většina z vás, jak je tak zvykem, lítá ještě na posldní chvíli, aby ste obdařili ty, na kterých Vám záleží a proto se nezapomeňte zastavit za námi na perfektní oběd, přibalit k dárku nějaký ten pivní speciál nebo voucher do naší restaurace.

Vše k dostání přímo v restauraci, těšíme se na Vás!

 

Vánoční otevírací doba:

22.12.2015 11:00 - 22:00

23.12.2015 11:00 - 22:00

24.12.2015 ZAVŘENO

25.12.2015 ZAVŘENO

26.12.2015 11:00 - 22:00

 

Apres stan je připraven!
Apres stan je připraven!

 

Vážení přátelé, počínaje dnešním dnem, 10.12.2015 je oficiálně otevřen náš vyhřívaný Apres Ski stan. Zajděte k nám na svařáček, oběd nebo jen tak posedět a vychutnejte si zimní Prahu. Na sníh si sice ještě musíme chvíli počkat, ale už teď je zde atmosféra příjemná :)

 

 

Zimní sezóna s Apres Ski barem!
Zimní sezóna s Apres Ski barem!

 

Čeká nás třetí zimní sezóna a my se rozhodli opět postavit náš Apres Ski bar! Můžete si tak vychutnat náš výhled na Prahu i v mrazech. Stan bude vyhřívaný na příjemných 15°C, na 20°C to za nás dožene třeba svařák.

 

Stan je jako dělaný pro vánoční večírek, tématické akce, soukromé párty, můžete si v něj ale i jen tak zarelaxovat s pivem.

 

Přinášíme foto ze stavby a tešte se na výsledek. My se těšíme na Vás! Podívejte se také jaká atmosféra na Vás čeká až bude Apres stát :)

 

 

Svatomartinské menu
Svatomartinské menu

 

Chystáme pro Vás další hody. Oblíbené Svatomartinské slavnosti si jako každý rok můžete vychutnat i u nás v T-Ankeru. V době od 8.11 - 15.11.2015. 

 

 

Těšit se můžete na:

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky a nudlemi 39 Kč
 
120g Husí játra s omáčkou z pivního speciálu Kasteel Rouge na topince s karamelizovanou červenou cibulkou 95 Kč
 
350g Konfitované husí stehno s červeným zelím a variací domácích knedlíků 239 Kč
 
Pošírovaná hruška v pivním speciálu s karamelem, šlehaným jihočeským tvarohem a čokoládovou hlínou, podávané ve skle 65 Kč
 
 
Svatomartinské víno:
Bílé: Muller - Thurgau, vinařství Zborovský, Velké Pavlovice 0,7 l/0,1 l  229,-/33,-
 
Červené: Modrý Portugal, vinařství Zborovský, Velké Pavlovice 0,7 l/0,1 l  229,-/33,-

 

 

Dýňové hody
Dýňové hody

 

 

Ve dnech 5. - 6.11. 2015 se v T-Ankeru můžete těšit na speciální dýňové hody a vychutnat si tolik oblíbenou zeleninu poslední doby, dýni Hokkaidó. Vzpomínáte si, jak ještě před pár lety jste si vybavili dýni k jídlu jen v podobě kompotu a nenapadlo by Vás, že o pár let později budete ochutnávat takové speciality jako dýňová polévka s kokosovým mlékem, pečená dýně jako příloha nebo dýňový koláč? Můžeme tedy říct, že v určitých věcech směřuje doba k lepšímu :) a vy si nenechte ujít a přijďte na:

 

 

Polévka

Dýňový krém s kokosovým mlékem a kuřecím masem 29 Kč

 

Hlavní chod

200g Medailonky z vepřové panenky s dýňovo-bramborovým pyré s ragú z hlívy ústřičné, cherry rajčat a dýně s omáčkou Demi Glace s pečenými kaštany 199 Kč

 

120g Filátka z tresky tmavé v pivním těstíčku na salátu z čerstvé zeleniny s pečenou dýní, hruškou a krutony z dýňového chleba 145 Kč

 

Dezert

Domácí jablko-dýňový koláč se šlehačkou 39 Kč

 

 


Applestore
Google Android
Rezervovat On-line rezervace Restu.cz
Recenze a hodnocení Hele.cz