Speciály z Ameriky mají úspěch
Speciály z Ameriky mají úspěch

 

Jako jedni z mála, možná historicky jediní v ČR, máme na čepu pět amerických speciálů najednou. Týdny cizokrajné gastronomie Vás zaujaly a nás to jen těší. Ameriku určitě nepromarněte, jejich piva jsou slovy nepopsatelné chuti, musíte prostě vyzkoušet :) Jídla jako HotDog nebo Bufallo kuřecí křidélka už jedl snad každý, ale kdy máte možnost je zapíjet originálním americkým pivem? 

Sierra Nevada, Flying Dog, Rogue Alles, Anderson Valley a Coronado Brewing jsou pivovary řazené mezi ty nejlepší v Americe. 

 

Čekáme na Vás :)

 

Americké "ejly"
Americké "ejly"

 

Děkujeme za hojnou návštěvu při německém týdnu pivních a gastronomických specialit v T-Ankeru. Netušili jsme, že by se po nakuřovaných Rauchbier tak rychle zaprášilo! Nicméně jste nás přesvědčili o tom, že rádi poznáváte nové, že Vám pivo chutná a že akce, při kterých se dovíte i něco nového Vás baví. 

Máme připravený další týden skvělých piv, a to amerických. Americké ejly jsou trochu diskutabilním stylem, protože je to vlastně "jen" silněji nachmelený Indian Pale Ale. Nicméně, piva např. ze slunné Kalifornie, to je jedna báseň :) Nechte se překvapit a přijďte na týden americké kuchyně a pivních specialit od 1.2. - 7.2. 2016

Těšíme se na Vás!

 

Německá Rauchbier
Německá Rauchbier

 

Německo je známé pro svou slabost k "nakuřovaným" pivům, ale věděli jste jakou má toto pivo historii nebo jak se vaři? Přečtěte si info a vychutnejte si kus šunky v tekutém stavu! 

 

Schlenkerla Rauchbier

Historie Rauchbier sahá až do 17. Století, stejně jako založení pivovaru v Bambergu. Mladý majitel Matthias Trum chce zachovat tradici a tak suší slad nad bukovým dřevem, stejně jako to dělali sládci před zavedením moderních sušáren. Tento způsob přežívá pouze v Bamberském regionu, kde je, podle místních, nakuřované pivo běžným nápojem, ale i pivem pro zvláštní příležitosti. Mimo region je to víceméně považováno za kuriozitu.

První doušek Aecht Schlenkerla Rauchbier vyvolává myšlenky typu  „Chutná jako uzené“! Někteří se odvrátí, ale jiní jsou zvědaví na další lok. S obsahem pouhých 5,2% alkoholu je to pravděpodobně jedno z nejslabších extrémních piv na světě. Vyhrává ceny v kategoriích v rozsahu od „nejpodivnější pivo světa“  až po „nejlepší kulinářská specialita“.

Se Schlenkerlou očekávejte chuť ohně, popele, rašeliny, kůže, dřeva a zeminy smíchané s karamelem, čokoládou a vůní pečeně.

 

Schlenkerla Urbock je typické nakuřované pivo, uvařené tradičním bamberským způsobem. Do hospod se dodává v dubových sudech, ze kterých se také servíruje, Kde není možné tento způsob aplikovat, tam je dostupné v lahvích. Vyhrálo cenu pro klasické nakuřované pivo pivovaru Schlenkerla. Obsah alc. 5,1 % a á 30 IBU.

 

Letem, pivní světem v T-Ankeru!
Letem, pivní světem v T-Ankeru!

 

Vážení příznivci dobrého piva!

Jak jsme Vám slíbili, máme pro Vás program nabitý tím nejlepším ze světa piva a jídla. A to do slova :)

18.1. 2016 začínáme německým týdnem v T-Ankeru a představíme Vám ty nejlepší piva z Německa, které doplníme německou kuchyní. Uděláme si takový malý Octoberfest v lednu.
Následně budeme pokračovat Amerikou, Holandskem, Anglií, Belgií a zakončíme Českem!

Máte se na co těšit a už teď si zapište do svých nových diářů, kdy se zastavíte v Německu, Americe nebo v Belgii?

Prost!

 

Co Vás (nás) čeká v roce 2016
Co Vás (nás) čeká v roce 2016

 

Vážení přátelé T-Ankeru, piva, jídla a všeho dobrého,

máme za sebou první týden nového roku a věříme, že se vám podařilo nastartovat své cíle s vervou. I u nás jsme si nastavili nová předsevzetí a zvolili cíle, které se budeme snažit splnit. V roce 2016 pro Vás chystáme několik změn a ať už se změny budou týkat designu restaurace, terasy nebo jiných záležitostí, věříme, že je uvítáte.

 

Už teď Vám ale prozradíme, že se můžete těšit na gastronomické a pivní akce, kterými podpoříme české i zahraniční minipivovary a vy tak nahlédnete do krajů, které jste neměli možnost navštívit. Dále pro Vás připravujeme např. nový merchandising a k dostání tak budou trička, mikiny nebo sklo či placky s logem T-Ankeru! Chystáme také věrnostní program pro naše stálé hosty, odměny nebo soutěže!

 

Zkrátka se máte na co těšit. Děkujeme, že jste s námi! 

 

Úspěch, lásku a zdraví Vám v novém roce 2016 přeje tým restaurace T-Anker.

Nahlédněte do galerie a podívejte se a vzpomeňte si, co jste s námi v roce 2015 zažili :)

 

 

Silvestr 2015
Silvestr 2015

 

Nevíte kde se nastartovat tak, abyste si novoroční párty užili ve vší parádě? Začněte večeří u nás v T-Ankeru!

 

Zveme Vás na 5ti chodové menu v příjemné atmosféře naší restaurace v centru Prahy, odkud si pak můžete vyrazit kamkoliv, protože vše je nadosah!

 

Menu:

Předkrm

Kachní játra Foie gras s hruškovým želé a domácí brioškou 235,-

 

Polévka

Krém z Topinamburu s dýňovým nočkem, špízkem z krevet, smetanou a lososovým  kaviárem 79,-

 

Teplý předkrm

Rukolový salát s melounem Cantaloupe, piniemi a smaženým vepřovým kolínkem v sezamové strouhance s redukcí z pivního speciálu 135,-

 

Hlavní jídlo

Jemné plátky vyzrálého hovězího krčního filetu s gratinovaným bramborem a raviolkou ze žluté řepy s kozím sýrem 295,-

 

Dezert

Pošírovaná hruška v červeném víně, obalená v mléčné čokoládě s jablečným lívancem a šlehaným krémem Mascarpone 69,-

 

Cena celého menu 750,-

 

 

Vánoční otevírací doba
Vánoční otevírací doba

 

Vážení přátelé,

děkujeme za přízeň, kterou jste nám v roce 2015 věnovali, a které si velmi vážíme. Přejeme Vám krásné prožité svátků vánočních s vašimi nejbližšími, v pohodě a štěstí. Většina z vás, jak je tak zvykem, lítá ještě na posldní chvíli, aby ste obdařili ty, na kterých Vám záleží a proto se nezapomeňte zastavit za námi na perfektní oběd, přibalit k dárku nějaký ten pivní speciál nebo voucher do naší restaurace.

Vše k dostání přímo v restauraci, těšíme se na Vás!

 

Vánoční otevírací doba:

22.12.2015 11:00 - 22:00

23.12.2015 11:00 - 22:00

24.12.2015 ZAVŘENO

25.12.2015 ZAVŘENO

26.12.2015 11:00 - 22:00

 

Apres stan je připraven!
Apres stan je připraven!

 

Vážení přátelé, počínaje dnešním dnem, 10.12.2015 je oficiálně otevřen náš vyhřívaný Apres Ski stan. Zajděte k nám na svařáček, oběd nebo jen tak posedět a vychutnejte si zimní Prahu. Na sníh si sice ještě musíme chvíli počkat, ale už teď je zde atmosféra příjemná :)

 

 

Zimní sezóna s Apres Ski barem!
Zimní sezóna s Apres Ski barem!

 

Čeká nás třetí zimní sezóna a my se rozhodli opět postavit náš Apres Ski bar! Můžete si tak vychutnat náš výhled na Prahu i v mrazech. Stan bude vyhřívaný na příjemných 15°C, na 20°C to za nás dožene třeba svařák.

 

Stan je jako dělaný pro vánoční večírek, tématické akce, soukromé párty, můžete si v něj ale i jen tak zarelaxovat s pivem.

 

Přinášíme foto ze stavby a tešte se na výsledek. My se těšíme na Vás! Podívejte se také jaká atmosféra na Vás čeká až bude Apres stát :)

 

 

Svatomartinské menu
Svatomartinské menu

 

Chystáme pro Vás další hody. Oblíbené Svatomartinské slavnosti si jako každý rok můžete vychutnat i u nás v T-Ankeru. V době od 8.11 - 15.11.2015. 

 

 

Těšit se můžete na:

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky a nudlemi 39 Kč
 
120g Husí játra s omáčkou z pivního speciálu Kasteel Rouge na topince s karamelizovanou červenou cibulkou 95 Kč
 
350g Konfitované husí stehno s červeným zelím a variací domácích knedlíků 239 Kč
 
Pošírovaná hruška v pivním speciálu s karamelem, šlehaným jihočeským tvarohem a čokoládovou hlínou, podávané ve skle 65 Kč
 
 
Svatomartinské víno:
Bílé: Muller - Thurgau, vinařství Zborovský, Velké Pavlovice 0,7 l/0,1 l  229,-/33,-
 
Červené: Modrý Portugal, vinařství Zborovský, Velké Pavlovice 0,7 l/0,1 l  229,-/33,-

 

 

Dýňové hody
Dýňové hody

 

 

Ve dnech 5. - 6.11. 2015 se v T-Ankeru můžete těšit na speciální dýňové hody a vychutnat si tolik oblíbenou zeleninu poslední doby, dýni Hokkaidó. Vzpomínáte si, jak ještě před pár lety jste si vybavili dýni k jídlu jen v podobě kompotu a nenapadlo by Vás, že o pár let později budete ochutnávat takové speciality jako dýňová polévka s kokosovým mlékem, pečená dýně jako příloha nebo dýňový koláč? Můžeme tedy říct, že v určitých věcech směřuje doba k lepšímu :) a vy si nenechte ujít a přijďte na:

 

 

Polévka

Dýňový krém s kokosovým mlékem a kuřecím masem 29 Kč

 

Hlavní chod

200g Medailonky z vepřové panenky s dýňovo-bramborovým pyré s ragú z hlívy ústřičné, cherry rajčat a dýně s omáčkou Demi Glace s pečenými kaštany 199 Kč

 

120g Filátka z tresky tmavé v pivním těstíčku na salátu z čerstvé zeleniny s pečenou dýní, hruškou a krutony z dýňového chleba 145 Kč

 

Dezert

Domácí jablko-dýňový koláč se šlehačkou 39 Kč

 

 

Grilujeme!
Grilujeme!

 

Vypadá to na poslední nádherný víkend s příznivými teplotami a my se rozhodli, že pro Vás připravíme poslední grilovací sezónu. Speciální akce na tento víkend 24.10. - 25.10.2015 v sobě také zahrnuje ochutnávku speciálních piv českých minipivovarů a vy tak máte možnost, s 20% výhodou, vyzkoušet si něco nového. 

 

Piva na čepu:

Pivovar Klínec – Katz, Uwe Mňauer 5%, tmavá, netradiční pšenice. Chuť je výrazná, pražená, cítit můžete tóny čokolády a koření  39 Kč*

 

Slavkovský pivovar, Císařské pivo 5,5% svrchně kvašený speciál, uvařený na počest bitvy u Slavkova v roce 1805. VAřeno ze čtyř druhů sladu 37 Kč

 

Pivovar Chomout, Amarillo Single Hop Ale 5,1% americký Pale Ale. Osvěžující chuť chmele jež se snoubí s vůní grapefruitu 35 Kč

 

Pivovar Albrecht, IPA 6,5% oblíbené pivo amerického typu, s americkými chmely Cascade a Citra. Pivo je voňavé, chuť je výrazná, hořká 29 Kč*

 

Z grilu:

250g Marinovaná vepřová krkovička s pečenou zeleninou (cuketa, lilek, paprika), servírována s hranolky a domácí majonézou 149 Kč

 

150g Hovězí burger s hranolky se slupkou (100% vyzrálé hovězí maso, T-Anker majonéza, mix trhaných salátů, červená cibule, sýr Cheddar) 159 Kč

 

150g Steak z tuňáka (podávaný s grilovaným bramborem a rukolovým salátkem) 159 Kč

 

 

*ceny piva jsou již po slevě

S Restu na divoko aneb zvěřina v T-Ankeru
S Restu na divoko aneb zvěřina v T-Ankeru

 

S podzimem se můžete těšit na nekonečné množství tématických fetivalů a různých hodů od těch houbových přes dýňové, zvěřinové nebo svatomartinské. Prvnímu u nás můžete holdovat zvěřinovým hodům, spojili jsme se tak s Restu a vytvořili speciální menu, které potrvá celé dva týdny, od 20.10. - 4.11.2015.

 

Těšit se můžete na speciality našeho šéfkuchaře Martina Součka:

 

Zvěřinová polévka s kořenovou zeleninou, houbami a kančím knedlíčkem 49 Kč

 

Jelení hřbet (Sous-Vide) s čerstvými hříbky, omáčkou z červeného vína a lesních plodů, bramborovým gratinem a hruškou 339 Kč

 

Pošírovaná hruška v pivním speciálu s karamelem, šlehaným jihočeským tvarohem a čokoládovou hlínou (padávaná ve skle) 65 Kč

 

2 - chodové menu: 350 Kč

3 - chodové menu: 390 Kč

 

Ke každému hlavnímu chodu dostanete 0,1 dcl belgického speciálu Kasteel Rouge. Pivo je jedinečné svou chutí, je kvašené na višních a s kapkou višňového likéru. Bezvadná kombinace a nádherné skloubení chutí právě se zveřinou.

 

Těšíme se na Vás!

 

Architektura a design
Architektura a design

 

Restauraci provozujeme již 2,5 roku a za tuto dobu jsme učinili mnoho rozhodnutí, prošli vzestupy i pády, nastavili parametry, ale i ustoupili z mnoha nároků, zažili spoustu bezva lidí, vypili hektolitry piva, snědli na kila jídla, a tak dále :) A když se pak objeví hezká recenze, usměvaví hosté nebo o náís bezva článek v časopise tak si jednoduše řeknete, že to kvantum energie a času, co jste do toho vložili nebylo zbytečné a prožíváte takovou fajnovou satisfakci. 

Teď ji zrovna prožíváve nad stránkamu časopisu STAVBA 03/2015, kde jsme zaujali svou architekturou a designem. Děkujeme :)

 

Nový jídelní lístek
Nový jídelní lístek

 

S každou sezónou vytváříme nový jídelní lístek a teď tomu není jinak. Ochutnejte naše novinky a nahlédněte do našich nových, přehlednějších jídelních lístků. Vyzkoušejte např.: konfitované kachní stehno, steak z vyzrálého hovězího pupku nebo jen tak něco k pivu, třeba domácí bramborové chipsy. Nezapoměňte na báječně vychlazené pivko z naší devítipípé nabídky :)

 

Nový Matuška
Nový Matuška

 

Adam Matuška na léto uvařil jihobavorský Hefeweizen nebo-li pšenici. Pšenice je z ryze českých surovim, svrchně kvašená, zlatavé barvy s kvasnicovým zákalem. Můžete cítit nádech banánů, hřebíčků nebo po vanilce. Pšeničné pivo se u nás teší velké oblibě a patří mezi nejstarší druhy piva s prvními zmínkami již ve středověku. Nemohli jsme chybět vy výčtu pivnic, kde se Matuškova pšenice čepuje a proto neváhejte a přijďte ochutnat! Jako vždy, na čepu bude jen krátce :)

 

Novinky na čepu
Novinky na čepu

 

Máme v Česku parno jaké nikdo nepamatuje a my jsme na čep připravili další pivní novinky. Pro velký ohlas jsme do pivní devítky opět zařadili grepový ležák od pražského pivovaru Two Tales. Je to osvěžující, lehké letní pivo s nízkým obsahem alc. a to jen 3,5% Zvlášť pro dámy je výborně pitelné, protože "jediné" co cítíte jsou grepy! Dále můžete ochutnat třeba Klokana z Chýně, Mandarinu od Albrechta nebo Lu-Ale od nového pivovaru Lužiny. Uhaste žízeň třeba taky desítkou z Cvikova. 

 

Novinky na čepu
Novinky na čepu

 

Co je nového na čepu v T-Ankeru? Každý týden zde máme nové pivo z českých, malých pivovarů. Tento týden jsme udělali pár zásadních změn, kterých jste si možná ani nevšimli :) Nově na čepu tak u nás například najdete desítku ze Cvikova nazvanou Luž, černý ležák Purkmistr z Plzně, Pale Ale od Antoše ze Slaného, skvělý grepový lager od Two Tales nebo Summer Ale od Matušky.

 

Náš T-Anker světlý ležák jsme oblékli do nového, půllitrového kabátu. Chutná tak ještě lépe!

 

Mezi další novinky, které chystáme, patří naše pivní koktejly! Vyberou si i dámy, pro které jsme vytvořili koktejl právě z grepového ležáku od Two Tales a je vynikající a samozřejně jako dělaný pro tyto letní hice! ;)

 

Uvidíme se na terase a u piva :)

 

Pivovar Lužiny nově na čepu
Pivovar Lužiny nově na čepu

 

Pivovar Lužiny, jehož provoz je umístěný v přízemí objektu OC Lužiny, je plně samostatný nezávislý minipivovar s technologií pro předpokládaný roční výstav cca 2500 hl piva.

Všechna Lužinská piva jsou nepasterizovaná a nefiltrovaná, prostá jakýchkoliv konzervantů, stabilizátorů pěny, barviv či jiných chemikálií. Při výrobě se používají výhradně nejkvalitnější dostupné suroviny.

V T-Ankeru teď můžete ochutnat letní, svrchně kvašený, polotmavý Lu-Ale, chmelený třemi druhy chmele a obsahuje 5,4% alc. 

Ve vůni je pikantní, plné kvasnic a zejména ovocných a travnatých vůní ze směsice mnoha poměrně atypických chmelů (ve vůni lze nalézt náznaky pomeranče, blumy, švestky, citrusovou trávu ale i špetku ořechů, atd.). Stopové pomerančové a hlavně výrazně sladké tóny lze nalézt i v chuti, tohoto nepříliš hořkého, lehce „mazlavého“ piva.

 

Čekáme na 4000. fanouška na našem Facebooku!
Čekáme na 4000. fanouška na našem Facebooku!

Máme pro vás překvapení! Vás, našich zákazníků si nesmírně vážíme a každý z vás je pro nás důležitý. Jako poděkování za věrnost a podporu vyhraje 4000. fanoušek našich Facebookových stránek poukaz na volnou konzumaci do T-Ankeru v hodnotě 2000 Kč. Vyzvěte kamarády, partnery a kolegy a klikejte! Odkaz najdete zde na stránkách.


Applestore
Google Android
Rezervovat On-line rezervace Restu.cz
Recenze a hodnocení Hele.cz